23.12.2023 20:47
Lappeenrannan Uimarit

SM-mitaleita Lappeenrantaan lyhyen radan SM-kisoista

Lyhyen radan arvokisaputkea jatkettiin Oulussa Raksilan uimahallissa 14.-17.12.2023 nuorten ja aikuisten SM-uinneissa. LrU:n nuori joukkue saavutti näistä kisoista juniorien seurapisteissä kymmennen (10.) sijan 68 pisteellä ja mitalitaulukossa kuudennen (6.) sijan. Junioreiden seurapisteille ylsi kaikkiaan 35 seuraa ja mitaleille 21 seuraa.

NSM-/SM uinneissa kisoissa oli edustamassa seuraa viisi aikarajat alittanutta uimaria. Tämän pienen, mutta sitäkin sitkeän ryhmän voimin LrU saavutti N/SM-kisoista yhteensä kuusi (6) mitalia, joista yksi (1) kulta, viisi (5) hopeaa ja yhden (1) pronssin. Lisäksi uimarit napsivat useita pistesijoja nuorissa ja aikuisissa sekä finaalipaikkoja yleisen sarjan A- ja B-finaaleihin.

Nooa Matela nappasi näistä kisoista ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa, jonka hän ui 100 m vapaauinnista. Nooa saavutti viisi (5) henkilökohtaista nuorten SM-mitalia, joista 100 m vapaauinnissa hän ui nuorten Suomenmestariksi. Muista lajeista (400vu, 200vu, 50vu ja 400sku) Nooa ui nuorten SM-hopeaa.

Miina-Anniina Härkänen nappasi kisoista yhden (1) henkilökohtaisen mitalin. Miina-Anniina ui 400 metrin vapaauinnissa nuorten sarjan kolmanneksi (3.) ja yleisen sarjan viidenneksi (5.).

SM-uintien A-finaalissa nähtiin Nooa Matela kuudessa (6) lajissa (50vu, 100vu, 200vu, 800vu, 1500vu ja 200sku), Ida Kauppinen yhdessä (1) lajissa (200ru) ja Miina-Anniina Härkänen yhdessä (1) lajissa (400vu). B-finaaleissa LrU:ta edustivat Emmi Salo yhdessä (1) lajissa (100pu) ja Ida Kauppinen yhdessä (1) lajissa (100su).

Neljän päivän kisarupeama osoitti, että uimarit pystyvät venymään huippusuorituksiin ja uivat kaikkiaan upeita uinteja. Takana on hienot lyhyen radan SM-kisat!

Onnittelut mitalisteille, pistesijoille uineille, finaalipaikan lunastaneille ja omia ennätysaikoja kisoissa uineille uimareille!

Kiitokset uimareille, valmentajille ja taustajoukoille uimareiden kannustamisesta.

Nyt on hyvä aika hengähtää hetki ja suunnata sitten katse kohden kevään pitkän radan kautta ja uusia koitoksia.